Asuntomessut | Kohde 2 | Airon neito | Design talo |


Tulisijan valinnassa kannattaa laittaa painoa myös savupiipulle. Ei ole yhdentekevää, millaisesta putkesta savu virtaa ulospäin. UNIQUE on moniseinämäisen rakenteen ansiosta todellinen Turvapiippu ja soveltuu kaikkiin tulisijoihin.

Käyttämämme moniseinämäinen rakenne on kahdella erilaisella eristeellä suojattu ja limitetty moduulien liitostapa on poikkeava muista markkinoilla olevista tuotteista. Rakenteen avulla savupiipun turvallisuus on ensiluokkaista ja merkittävin tuotteen valinnan perusta, kertoo Härmä Air Oy:n Markkinointipäällikkö Jari Hautala.

 

Unique Turvapiippu -paloturvallinen moniseinämäinen eristerakenne.

Käyttämämme monikerros rakenne on teräspiippujen tehokkaimmista rakenteista,
joka pitää piipun turvallisena ja miellyttävänä kosketukselle. Piippumarkkinoilla harvinainen kolminkertainen eristys toimii kuin termospullo: alkaalinen maasilikaattieriste ottaa kovimmat lämmöt vastaan ja pysyy muuttumattomana jopa yli 1000°C lämpötilassa, alumiinikerros toimii lämpöä heijastavana vastuksena lämpöpiikeille ja uloimpana oleva kivivillakerros eristää lämmönjohtumisen tehokkaasti.

Piipussa on hyvä huomioida myös strategiset mitat. Meidän tuotteissamme piippu
on ulkohalkaisijaltaan poikkeuksellisen pieni, mikä helpottaa asentamista mm. läpivienneissä ja antaa vapautta tulisijan sijoittamiselle. Kilpailijoita kapeampi piippumalli ei vie huomiota pieneltäkään tulisijalta ja skandinaaviseen tyyliin viimeistellyt yksityiskohdat tekevät tuotteesta tulisijan kanssa halutun kumppanin. Koon lisäksi piipussamme on hyvin pieni paloturvaetäisyys, vain 40 mm normaalin 100 mm sijaan. UNIQUEN eristerakenne ja läpivientiratkaisut on kehitetty erityisesti pohjoismaisiin olosuhteisiin ja jopa 800 mm paksujen rakennuseristeiden läpivientiin, jolloin tuotteen suunnittelu ja toteutus kohteisiin on helppo.Tuotteet on testattu T600 lämpöluokan vaatimusten mukaiseksi ja vaativimpien EN 1856-1:2009 ja EN 1856-2:2009 standardien mukaisesti. Savupiipun lisäosat, kuten Ympäristöministeriön asetuksen mukainen savupelti on suunniteltu kestämään koko piipun eliniän, Hautala kertoo.

Härmä Airilla kannamme huolta suomalaisten piipputurvallisuudesta: liian paljon syttyy tulipaloja piipuista, joita ei ole valittu vastuullisesti. Vuoden 2018 alussa voimaan tullut savupiippuja koskeva Ympäristöministeriön asetus edistää turvallisuutta ja vaikuttaa positiivisesti Härmä Airin tuotteisiin ja niiden asennettavuuteen. Suomen rakennusvalvonnan hyväksymissä ja VTT:n testaamissa tuotteissamme on kaikki, mitä modernilta piipulta vaaditaan. Tuotteissamme oleva ponttimainen liitos takaa, että moduulien liitokset ovat yhtä turvallisia kuin normaali putken eristekohta, jolloin liitokset voidaan sijoittaa turvallisesti myös rakennuseristeen sisään. Tämä suuri etu tuotteidemme asennettavuuteen kilpailijoihin nähden ja mahdollistaa mm. vapaamman suunnittelun ja tuotteen vapaamman moduulijaottelun ja värinvaihtelun kerrosten välissä (koska väri voidaan vaihtaa välipohjan sisässä). Savupiipun on testattu myös poikkeavasti T600 lämpöluokassa koteloituun rakenteeseen.

 

Lue lisää verkossa: harmaair.com

 

kuva: Studio Hans, Hans Koistinen 2019

Härmä Air -kohteet Kouvolan Asuntomessuilla:

Kohde 2 – Designtalo | Aironneito

Kohde 3 – Honkatalot | Aito

Kohde 14 – Omatalo | Taide

Kohde 21 – Dekotalo | Laku

Lisätietoja:

Härmä Air Oy

Markkinointipäällikkö

Jari Hautala

0407229263

etunimi.sukunimi@harmaair.com