AIR – tuloilmapiippu

Air – tuloilmapiippu on kehitetty kuljettamaan raitista tulisijan tarvitsemaa paloilmaa ulkoa savupiipun kautta suljettuna kiertona ja esilämmitettynä suoraan tulisijan palamiseen.

Savupiippu soveltuu myös saneerauskohteisiin ja taloihin, joissa paloilman tuontia tulisijalle ei ole huomioitu. Savupiipun avulla tulisijan sijoittelu on vapaampaa ja ratkaisulla poistat tiiviiden talojen yleisimmät ongelmat, kuten liesituulettimen ja keskuspölynimurin aiheuttaman vastakkaisen vedon.

AIR–savupiipun avulla tulisija saadaan täysin riippumattomaksi rakennuksen muusta ilmanvaihdosta. Esilämmitetty korvausilma tehostaa myös tulisijan palamista.

 • Lämpöluokka T600
 • Paloturvaetäisyys 26mm
 • CE-merkitty

Tiesitkö että

 • Korvausilman puute on tulisijan suurin ongelma tiiviissä talossa.
 • Yksi kilo puuta tarvitsee palamiseen jopa 10-30m3 palamisilmaa, eli yksi pesällinen tarvitsee palamiseen lähes 100m3 korvausilmaa.
 • Tiiviissä asunnossa tämä tarkoittaa sitä, että ikkunaa tai ovea on avattava, jolloin poltetaan esimerkiksi sähköllä lämmitettyä huoneilmaa harakoille ja ilma korvataan ikkunan kautta tulevalla pakkasilmalla.

peukalo

Tulisijavaatimus:
Tulisijassa tulee olla kaasutiiviit luukut – varmista luukkujen tiiveys tulisijamyyjältäsi.

Savupiipun rakenne ja paloturvallisuus

Uusi AIR-tuloilmapiippu näyttää erilaiselta kuin mikään muu savupiippu ja sitä se myös on. Sisäänrakennettu ilmakanavisto kuljettaa korvausilmaa, mutta myös jäähdyttää hormiston rakennetta – näin saavutetaan entistä turvallisempi savupiippu.

Lue lisää  ›

Tuloilmapiipun kytkennät

 • Tulikivi-takkaan
 • Nordpeis-takkaan
 • Jotul-takkaan
 • kiertoilmatakkaan
 • kamiinaan
 • varaavaan takkaan

Lue lisää   ›

Savupiipun läpiviennit ja vesikattotiivistys

Helppo asennus on tiivis ja turvallinen lopputulos

Kehitimme täysin uudenlaisen ja helposti asennettavan savupiipun lisäeristyksen ja kattoläpiviennit, jotka soveltuvat kaikkiin kattoprofiileihin. Turvallinen ja tiivis lopputulos.

Lue lisää  ›

Teräspiipun värivaihtoehdot

Joskus parhaat asiat ovat ilmaisia

Tarjoamme teräspiippuihin 6 perusväriä veloituksetta. Mikäli perusvärit eivät tarjoa mielustasi vaihtoehtoa, voit valita mieleisesi lähes rajattomasta RAL värivalikoimasta.

Lue lisää  ›

Kotimaista turvallisuutta

Härmä Air on 100% suomalainen savupiippuvalmistaja, joka kantaa Avainlippumerkkiä osoituksena Suomalaisesta laadusta. Savupiippujen valmistuksessa otetaan erityisesti huomioon pohjoismaiset olosuhteet ja siitä syystä tuotteemme paloturvallisuus on merkittävä valinta peruste.

avainlippuYrityksemme käyttämät korkealuokkaiset materiaalit ja mittavat testaukset antavat savupiipuille pitkän eliniän. Pohjoismainen selkeä ja ajaton design soveltuu tämän päivän nykyaikaisiin rakennusmuotoihin, olipa kyseessä talo, kesäasunto tai teollisuustila. Tuotteisiimme sisältyvät myös matalaenergiaratkaisut.

Lue lisää  ›

Kaukokiito

Toimitukset

Tuotteemme kulkeutuvat suoraan kotiisi luotettavasti Kaukokiidolla.

Lue lisää  ›

Open