Me teemme suomalaisista kodeista turvallisempia.

Tulen kesyttäjä

Meillä on hallussa teräksen muovaamisen taito. Tuotteissamme taomme yhteen kestävän materiaalin, turvallisimmat innovaatiot ja tinkimättömän viimeistelyn. Tulella karaistu ja sydämellä tehty design-piippu pitää tulen sisällä ja antaa lämmön sinne, minne se kuuluu.

Suunnan näyttäjä

Härmä Air on omien polkujensa kulkija. Me olemme muovanneet omat suuntamme, joiden määränpäänä on aina laadukkaimmat ratkaisut. Meille riittävän hyvä ei ole tarpeeksi. Siksi kurkotamme jatkuvasti ylöspäin.

Kodin turvaaja

Meille tärkeintä on asiakkaidemme turvallisuus ja mielenrauha. Kun sinun kotisi on turvattuna, mekin nukumme yömme paremmin. Valmistamme piippuja, jotka turvaavat koteja ja kestävät katseita sukupolvesta toiseen.

Liitokset

Savupiiput voidaan kytkeä kuivia tai märkiä polttoaineita käyttävien tulisijojen päältä, sivusta tai takaa lähteviin tulisijan liitoksiin. Moduulien liittäminen toteutetaan limittäin asennettavilla liitoksilla, jotka sidotaan yhteen kiinnityspannalla, joka mahdollistaa liitoskohtien asentamisen poikkeuksellisesti rakenteen sisään.

Savupelti

Härmä Air tuotteissa käytetään lusikkamaista ja jatkettavalla varrella olevaa savupeltiä. Savupelti on huonetilaan nähden tiivis, sisällä pellissä on asetuksen mukainen häkävutovara. Piippu on nuohottavissa ja moduulirakenteen ansiosta vaihdettavissa. Vaakaan asennettavissa, saunan kiuaspiipuissa ja räätälöidyissä pituuksissa käytämme perinteistä savupeltiä.

Tuennat

Savupiioun elementtejä sitova pantalukitus mahdollistaa minimaalisen ylimääräisten tukien käytön. Savupiippu voi olla huonetilassa ilman tuentaa 6m pituisesti ja roikkua oman painonsa varassa 6m korkuisesti. Vesikatolla savupiippu olla vapaasti viimeisen tuen yläpuolella 3,5m pituisesti. Savupiipusta voidaan rakentaa 35m pituisia kokonaisuuksia. Savupiippuun on saatavissa kannakointiin ja tuentaan tarkoitettuja kappaleita, sekä seinään ja ulkopuoliseen asennukseen tarkoitettuja jalustoja. 

Kulmat

Savupiippu voidaan asentaa 30°, 45° ja 90° kulmaan ja kuljettaa vaakasuuntaisesti. Vaaka ja kulmassa kuljetettu savupiippu tulee tukea tai kannakoida vähintään 3,5m välein, siten että piipun paino ei kuormita hormeja.

Puhdistus

Yli 30 asteisiin kulmamoduuliin, haaramoduuliin ja suorille hormijaksoille on saatavissa puhdistusluukkuja, jolloin hormin puhdistettavavuus voidaan suunnitella kohteen vaatimusten mukaiseksi. 

Kotelointi

Savupiiput on testattu koteloituun rakenteeseen asennusohjeissa annetuin edellytyksin. Savupiippu voidaan koteloida rakennuksen toisen kerroksen osalta,, tulisijan kuoren sisään, seinärakenteen sisään tai esim. pesuhuonetilan läpi kulkeva savupiippu, jolloin tarvittavat vesieristyksen voidaan asentaa koteloidun rakenteen ulkopintaan.

Seinän läpivienti ja lisäpaloeristys

Savupiipuolle on tehty seinänläpivientitestaus 500 mm. paksun palavarakenteisen seinän läpivientiin. Seinäläpiviennissä käytetään siihen tarkoitettua lisäpaloeristettä kohteen vaatimusten mukaisesti.

Yläpohjan läpivienti ja lisäpaloeristys

Savupiipun mukana toimitetaan lisäpaloeristys, jonka paksuus on AIR piipussa 26 ja UNIQUE piipussa 40mm. Savupiipun lisäpaloeristeen korkeus on vakiona 300mm korkuinen ja tuulettuvan tilan korkeus on 500mm. Erikoistilauksesta lisäpaloeriste voidaan toteuttaa 400 tai 600 paksulla eristeellä. Ratkaisumme soveltuu myös saunahuoneen alaslaskuun.

Höyrysulku

Savupiippun höyrynsulkutiiviste toteutetaan yleisimmin tiiviisti puristetun alumiinipintaisen lisäpaloeristeen pintaan ja teipataan rakennuksen höyrynsulkuun. Savupiippua vasten voidaan kiinnittää myös EPDM kumiseoksesta valmistettu höyrynsulkutiiviste tai rakentaa tiivistys paikallisesti esim metallilevystä, joka teipataan savupiippuun alumiiniteipillä.

Aluskatteen tiivistys

Savupiippu on testattu EPDM kumista valmistetulla aluskatteen tiivisteellä tai aluskatteen tiivistys voidaan toteuttaa paikallisesti palamattomasta (esim metalli) materiaalista olevalla kauluksella.

Vesikaton tiivistys

Savupiippuun vesikaton tiivistys voidaan toteuttaa Härmä Air valmistamalla peltisellä vesikaton läpivientisarjalla, joka on saatavilla yleisimmillä vesikattoväreillä ja sarja on sovitettavissa kaikkiin kattoprofiileihin erillisillä tarvikkeilla. Katto voidaan tiivistää myös EPDM kumista valmistetulla kattotiivisteillä tai paikallisesti valmistetulla peltisepän tekemällä pellityksellä. Paikallisesti tehdyssä pellityksessä tulee ottaa huomioon savuputken lämpöeläminen.

Päätekappale ja piipun hattu

Härmä Air piippu päätetään päätekappleella joka suojaa piipun päätä ennenaikaisella rikkipäästöisten ainesten syövyttäviltä vaikutuksilta ja savukanava suojataan ruostumattomalla sadehatulla. Päätekappale kiinnitetään savukanavaan liimamassalla, jolloin savuputki voi lämpölaajentua luonnollisesti aiheuttamatta moduulin ulkopuolisia repeämiä.

Lisävarusteet

Härmä Air savupiippuihin on saatavilla laaja valikoima erilaisia lisävarusteita, kuten savukaasuimureita, vedonparantajia, lämpömittareita. Kysy lisää.

Open