YRITYSKAUPPATIEDOTE 20.11.2020

Jari Hautala osti Härmä Air Oy:n osakekannan

Savupiippujen maailmassa pari vuosikymmentä vaikuttanut Jari Hautala osti Alahärmässä teollisesti teräspiippuja valmistavan perheyrityksen koko osakekannan 20.11.2020. Yrityskaupan tarkoituksena on selkeyttää toimintoja ja mahdollistaa yrityksen kehitys. Härmä Air Oy:n uuden omistajan katseet ovat vahvasti myös viennissä.

 

Härmä Air Oy:n osakkaana vuodesta 2008 lähtien ollut Jari Hautala on nähnyt perheyrityksen arkea nuoresta saakka, joten uuteen rooliin hyppääminen ei ole ollut kovinkaan suuri henkinen kynnys.

– Minulla on hyvät taustajoukot yritys-, perhe- ja ystäväpiirissäni. Olen ollut kehittämässä yritystä yhdeksi alan merkittävistä toimijoista ja näen tuotteillamme kasvupotentiaalia kotimaassamme, sekä suurta vientipotentiaalia.

– Vaatii silti rohkeutta lähteä ponnistamaan tällaisessa koronan kyllästämässä maailmantilanteessa, missä muun muassa päästökeskustelut käyvät kuumana. Luotan Etelä-Pohjanmaalla valmistettuihin, testatusti turvallisiin teräspiippuihin ja ammattitaitoiseen henkilökuntaamme, hän lisää.

Hautalan mielestä lupaavaa on myös se, että kuluttajien suhtautuminen kotimaassa valmistettuihin tuotteisiin on muuttunut positiivisempaan suuntaan. Nykyään painoarvoa päätöksenteolle syntyy laadun lisäksi vastuullisuudesta.


Etelä-Pohjanmaalta ulkomaille

Vuonna 1992 ilmastointiurakointiin perustettu Härmä Air Oy muotoutui vuonna 1997 teollisesti teräspiippuja valmistavaksi yritykseksi. Sen tuotteet ovat osana taloteollisuuden valmispaketointia ja kuluttajien saatavissa myös tulisija-alan myymälöistä ja rautakaupoista – myös asennettuna. Yritys toimittaa tuotteita pääsääntöisesti kotimaahan, mutta on aloittanut kuluvan vuoden aikana vientiponnisteluja Tanskaan ja Norjaan.

– Yrityksemme tuotteet soveltuvat rantasaunoista teollisuuteen. Toimitamme teräspiippuja hyvin laajasti kiukaisiin, takkoihin, kamiinoihin, leipomoihin, ravintoloihin, lämmityslaitoksiin ja vaikkapa kesäkeittiöihin tulisijan polttoaineesta riippumatta. Se voi olla muun muassa pelletti, puu, öljy, kaasu tms.
Valtaosa tuotteista asennetaan omakoti ja vapaa-ajan asuntojen uudiskohteisiin ja saneeraukseen. Myynti ja asennukset tapahtuvat pääsääntöisesi tulisijaliikkeiden kautta.

– Härmä Air on mukana jo isojen talotehtaiden palvelupaketeissa, jossa talojen tulisijatkin valmistuvat ”tulitikut käteen” periaatteella, Hautala kertoo.
Härmä Air Oy:n liikevaihto 2019 oli 2,1 miljoonaa euroa ja yritys työllistää keskimäärin 15 henkilöä. Valmistusprosessissa on mukana alueen alihankintateollisuuden tarjoamia palveluita: erilaiset teräsleikkeleet, pintakäsittelyt ja vesikattotiivisteet tulevat alihankintayritysten kautta.

– Myös valtakunnallisesti toimialaan liittyy paljon työllistävää vaikutusta tulisija-alan ympärillä toimivien liikkeiden, asennuspalveluiden, puuhuollon ja lakisääteisen nuohouksen muodossa, joka tulisikin suorittaa omakotitaloissa vuosittain ja vapaa-ajan asunnoissa vähintään kolmen vuoden välein, Hautala muistuttaa.

Lisätietoja:
Jari Hautala
Härmä Air Oy
0407229263
www.harmaair.com
https://www.instagram.com/harmaair/
https://www.facebook.com/harmaair/